От Движение България на гражданите изпратиха позиция до медиите във връзка

...
От Движение България на гражданите изпратиха позиция до медиите във връзка
Коментари Харесай

ДБГ зове за коалиция на демократичните формации

От  " Движение България на жителите " изпратиха позиция до медиите по отношение на връчването на третия изследователски мандат от президента Румен Радев на Българска социалистическа партия.

" Изпълнителният съвет на " Движение България на жителите "  оценяваме решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия като " зелена светлина "  за предварителни парламентарни избори. Зададеният курс към неуспех на 48-то Народно заседание от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия с измененията в Изборния кодекс, беше финализиран от президента с даването на мандата на авансово лишена от парламентарна поддръжка партия ", декларират от ДБГ.

" Цената на това деяние е 9 милиарда лева вложения по Плана за възобновяване и резистентност, които България е на път да изгуби поради разпускането на Парламента, който трябваше да одобри промени за по-силна и конкурентоспособна стопанска система и по-справедливо правораздаване. Призоваваме демократичните обединения, които отстояват съвременно ръководство на България като пълностоен член на Европейски Съюз и битка с корупцията, да обединят сили за идните парламентарни избори. Вярваме, че единствено дружно демократичната общественост може да устои на възходящите компромати и " ченгесарски " офанзиви от статуквото, тъй че да става по-силна ", се споделя още в позицията на партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР